Friday, 23 March 2012

birthday 4 u ruby..


i wish to wish happy birthday to you wahai kawanku NOR RABIATUL ADAWIYAH BT SUAINI yang ke 19 tahun....
may allah always bless u dear..moge sukses2 slalu dalam hidup tu...
my wish for you...
1. Semoga semua hajat Ruby tercapai..amin..
2. bile umo da meningkat,kena pandai jage diri.. :)
3. jangan cepat  makan hati sangat..xnk tacing2 k.. :p
4. semoga dapat saling memahami hati masing2..hehe da mcm kapel plak..
5. harap our friendship will continue forEver...

p/s: moge bertemu jodoh yang baik dan soleh..amin (^_^)

Monday, 19 March 2012

Danbo's crazy !!

hahaha..aku da giler kan Danbo..a cute little box..
kenape?? it's only a box with a veryyy chumell character..i love it..
ade byk message,comel plak tu !!
terjatuh hati ngan gambar2 die..



sad ??


nyum3 !

                                     

                                                         wanna be freeeeee.....


Danbo mandee....




da ciap mandiiii...cumel nyaa...






larriiiii...mr.Domo kejarr !!



wanna fly to the sky .. weee..


dun leave me be alone.......


will you accept my love ??



please dun break my heart... (eyeliner da caer,hehe)



graduation !!! 


come play wit me baby !



berat nyerr rose niyh .. -,-


alone n alone...




i'm studying :)



hikhik...



say no to 'smoking' !


love to see myself   ^_~


saya sangat cumell...


play wit choco !


i love u !!!



(^_^)

 hehe..byk lg picture2 dier...so sweet,cumell,cute n cute n cute n so on...
ade story dalam each picture of it...yg penting aku da mengumpul gambar2 die skrg..heehheee..mmg xde keje ek..but i looiikkee..it's very cute..hoho :)


Friday, 16 March 2012

hadiah buat nya...


Hari niy merupakan hari lahir satu satunya umi aku..16 mac 1965..kalau diikutkan hari niy genaplah umur nya yang ke 47 tahun.namun sekarang hadiah yang paling bermakna untuknya adalah doa supaya rohnya tenang dan aman di akhirat sana.Moga umi ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..amin..

sayu nya hati ini bila teringatkannya...moga Tuhan memakbulkan doa ku untuknya.. :'(

umi,seperti ada bau mu yang tersisa pada kenangan kita.
sudah hampir 3 tahun ini..membuat kedua matamu jauh dari mataku...
umi,seperti ada rindu yang berbekas di embun pagi..memanjakan kembali kisah kisah lama yang x pernah aku lupakan..

bila kau pergi dahulu,.menimpakan hening pada air mataku,menyelubungkan duka..
membuatkan ku ingin sekali untuk memutar waktu untuk memelukmu buat terakhir kali...
hari demi hari terasa berat ku lalui..menjalani hari esok yang x pasti..tapi ini yang harus ku jalani,aku harus tabah menghadapinya..

namun insyaAllah suatu hari nanti,Tuhan memakbulkan cita citaku..demi umi,akan ku lalui hidupku..kerana aku tahu Tuhan sentiasa bersama aku.....


                                           






Tuesday, 13 March 2012

3..2..1..Examination !!!

Biar mimpi..mimpi kita...jejak sampai ke bintang...
walau harus menggapai awan....menongkah arus ini...

Aku tahu bukan mudah tapi...mimpi ini harus aku..
tiada gunung yang terlalu tinggi..tiada laut yang terlalu luas..tuk mereka memisahkan kita dari mimpi mimpi kita ini...

Jangan resah..ini takdir...
tuhan mendengarnya tuk membawa mimpi-mimpi kita...menuju ke bintang......


ehm2..niy lirik lagu sebenarnye..'biar mimpi sampai ke bintang'..i like :)

hmm tomorrow i'll start my final examination...manyak takut maa..tapi x sedar2 diri jgk..study byk mane la sgt..hehe,.minggu niy just english n agama je..tapi tu pon aku x bole pndg ringan jer...
hmm i hope my wish will become reality this semester..aminn..

bismillahirrahmanirrahim ....  :-)
harap dapat buat yang terbaik dengan hati yang tenang...


tawakal & berserah pada Allah s.w.t..
moga urusan ku dipermudahkan oleh Nya........

Saturday, 3 March 2012

teringat...

tibe tibe hari niy rase sgt sedih..rindu kat umi tersayang...
rase macam baru semalam semua perkare niy berlaku...setiap ape yg nk jadi memang sgt sekejap..
hiba dan sgt pilu bile aku mule teringat balik kenangan2 aku ngan umi..
sape yg boleh lupa..sedangkan aku lah orang yg berada dgn umi di saat saat akhir die..boleh dikatakan mmg aku x penah berenggang dgn umi..aku lah yg tolong umi dalam setiap perkare,mase tu aku je satu satunya anak yang umi boleh harapkan,adik2 aku masih kecik..aku teringin nk buat semua tu lagi,aku nk mndikan umi,nk urut umi,nk pakai kan bju kat umi,nk duduk ngan umi..nk spend my time ngn umi..but..i can't do it now..tanpa sedar,tears out from my eyes..seandainya aku diberi peluang lagi..tapi i have to be strong..i know it..
walaupun dah lebih dua tahun berlalu,walaupun dah lebih dua tahun aku hidup tanpa umi..tapi..xpenah aku rase umi jaoh ngan aku..umi sentiase ade dalam hati aku...

hari niy aku teringatkan lagu favourite umi..'seribu tahun'..
mase tu umi cakap,kalau umi sakit nanti,umi dah x berdaye,.pasangkan umi lagu niy..umi suke dgr lagu niy..lagu niy sgt sedih bagi aku,,bile lagu niy psg,aku mmg teringat kt umi..Ya Allah,sesungguhnye aku terlalu rindukan umi..

hidup aku terlalu sukar tanpa umi..sukar untuk aku gambarkan,hanya Allah yang tau..
mungkin ramai yang fikir aku niy heppy je memanjang,tapi bagi aku x sape pon yang boleh rase ape yg ade dalam lubuk hati aku niy...aku x suke org yg bersimpati ngan aku,.i dunno why..aku xnk orang fikir aku niy sedih2,..i wanna be hepy in front of them..

really really really miss her now.... :'(
wanna listen dis song.......


video


Tuesday, 14 February 2012

al kisah derma darah

hmm mlm sebelom nk derma darah uw,punye lar aku excited gler nk derma darah...maklum lar owg first time nk derma darah la katekan..hoho=P

tiba mase kejadian..... (antare klinik penawar uitm & adik(aku lah tu)

selepas check darah.....(type:A positive)

penawar:dik,lao da makan,g jumpa doktor k...
adik:alaa..blom makan lg niy,x bole ke lau  x makan??da r ade klas kul 2 nty,tkot x smpat plak kang...
penawar:xpe2,g makan dulu...smpat punyer...

lalu si adik pon bergegas keluar dari penawar utk mncari makanan....

sesudah makan...si adik kembali ke penawar dgn harapan utk menderma darahnye...
sampai je di klinik penawar,beratur pulee utk menunggu giliran menderma,.

tiba giliran..

penawar:mintak borang dik..
si  adik mnyerahkan borang(dah excited gler nk derma darah niy)

penawar:adik da jmpe doktor ke blom niy??
adik:dah..(dgn confidentnnye menjawab-ingatkan mase check darah tu)
penawar:tp doktor x sign lg niy,da masok bilik sblh??
adik:belom...
penawar:laa,blom jmpe lg lar mksdnye..g bilik sblh dulu pas tu dtg sini balik ok...

lalu si adik pon pergi bilik sebelah,..tapi doktor pulee tiade..huhhh..

adik:kak,doktor xde lar...
penawar:hmm,doktor g rehat tu,kul 2 baru masok...
adik:alaaa kak,camane niy..
penawar:lao xde sign doktor x bole derma darah dik...
adik: (buat muka frust) hmm,xpe la lao cm tuu..
penawar:adik habis kelas kul bape?
adik:kul 2 smpai 6 =(
penawar: (diam x terkate)

c adik pon berlalu keluar dari penawar dgn hamap dan sedih sebab hajat x tersampai nk derma darah...
penawar pndg dgn sayu..(keh3)

#hmmm mungkin aku x ditakdirkan utk mnderma darah agknye,...byk tol halangannye...xpe lar,aku redha..next time next year lar pulak aku mnderma,now darah aku x diperlukan sgt kott...kan2...(#_#)
~SAYANGI DARAH ANDA~  huihui ^_^


                        

Tuesday, 7 February 2012

finish 4days holiday..

assalamualaikum..... ^^,
haa cuti da abis..aku pnye plan uw mnjadi ke x??heh2..niy nk cter..
emmm agk2 cm mnjadi r,.tp x full sgt..huhu..
aku ingat aku study sorg2,upenye ade kawan yg x balik jugak n nk stdy b'same2 ngan aku..
hmmh..aku niy lao stdy ngn owg uw lemah iman sket,sket2 borak lah ape lah..nk kate stdy uw mmg stdy tp x sprti yg aku harapkan-nk stdy btol2,xnk maen..
tp,,kawan aku niy ckp jgn stdy serious sgt,nty tension jadiknye,,..btol eh???btol kot..hee
n selame 3 ary uw aku stdy calculus n account jep..c++ uw ade la cket,more on assignment..
lpas stdy cket,mule r nk tg movie r ape r..mkn uw mmg byk..muahaha...tp time cuti niy mmg ade je movie yg nk di tengok,.konon nk release stress r ek??kikiki,,

n now aku kene focus more n more on my studies..SEBAB...test byk n tarikhnye sume dekat2 tw..huh menakotkan btol...i dunno whether i'm ready or not..hmm niy blom final exam agi..sangat takot woo....

subject x byk yg aku kene struggle,juz 3 of it....tp mcm x cukup mase r plak nk kejar..tp maybe i can...yess i can,....
asalkan kite ade usaha kan???dan doa itu yg penting....

aku xnk men2,tp how can i change that??my attitude??urgghhh...geram tw,ase nk marah kt diri sendiri,tp xnk ubah2 jugak....ape nk jadi lorh....

cuti da abis,x sabar nk tggu cuti sem 2 bulan..agagaga~~   test x abis lagi,final exam x start pon agi da excited nk cuti..ape daa....

STUDY!!!STUDY!!!!STUDY SMART!!!! GO PYA!!!! FIGHTING!!!!!!!!
                                 

                              

Friday, 3 February 2012

akhirnya.....

haiiiyyyyeeeeee....assalamualaikum...
fuhhh akhirnye aku berjaye membuke blog niyh...setelah sekian lame aku melupai password niyh..
tu laa,,.aku niy mule2 je excited..bile da bzy cket mule r malas nak update..laz2 lupe password..mmg x pyh update teros lah....haha tp akhirnye aku berjaya membuka balik..(epy!!)

bole pulak aku lupe password kan??aku niy mmg pelupa cket,lao prkare uw x pnting sgt bg aku..
tp ade gk perkare x pnting yg aku ingat..haha pape je larh~~
the conclusion is aku niy kadang2 bole ingat,kadang2 pelupe..so kne r make some note to save the memory..mcm password niy larh...nk2 lao aku niy ha mmg sgt paling susah nk ingat password..agaga~~

hmmm my latest??
byk sgt..tp x bole nk luah at blog niy hari tu sbb,,..x bole bukak password punye pasal..mengong punye budak..
skrg niy,hari niy,bersamaan dgn 3 feb 2012,sepatotnye uitm bercuti menyambut maulidur rasul n thaipusam skali..haha
n then,sepatotnye budak2 uitm cam aku niy balik..tp aku xnk balik..knape??sbb aku ber'azam' nk try utk STUDY seboleh bolehnya dalam mase 3 4 hari niy..aku harap menjadi lah,and bermanfaat lah bagi diri aku yg x seberapa pndai niy hah...hik2..
i hope its really working to study 3 subject in 4 days..walaupon x full tp nk catch up balik la ape yg aku blaja dari awal sem dulu..hehe nk mantopkan lagi..aminn..
~c++ PROGRAMMING, CALCULUS ,ACCOUNTANCY ~     <== nk tebus this subject lah!caiyokk2!!